Olivér
4 °C
8 °C

Az összeomlás szélén áll a Windows Vista

2008.04.11. 14:24
47 hozzászólás
Radikális változásokra van szükség a Microsoftnál, ha a szoftvergyártó életben akar maradni, jelentette be csütörtökön a Gartner piackutató cég két elemzője, Michael Silver és Neil MacDonald. Ők úgy látják, hogy a Windows Vista kezd összeomlani, a vállalatok nagyon lassan kezdik használni - majdnem másfél évvel ezelőtt debütált a Vista , és még mindig csak cégek 6 százaléka használja. Magyarán a váltás évekig tart, és csak a csúcskategóriás számítógépek tudják igazán kihasználni az előnyeit, írja a TechCrunch.

Komoly gond, hogy az újdonságokra fogékony felhasználóknak a böngésző fontosabb, mint az operációs rendszer. Még ha tökéletes lenne is a Vista, akkor se nagyon számítana, de ráadásul még csak nem is tökéletes. A Microsoftnak azonban nagyon is számít, hogy mi van a Vistával, hiszen csak a Windowsszal évi 15 milliárd dollár bevételt szerez. Enélkül a pénz nélkül nehezen tudna életben maradni.  Ezért akarja a szoftvergyártó megvenni a Yahoo-t, írja a TechCrunch, az online hirdetési bevételek ugyanis hosszú távon biztosíthatják a jövőjét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?