Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Egyetemistáknak hirdet modellezőversenyt a Google

2008.05.05. 16:49
8 hozzászólás

A Google 2008-ban nemzetközi szinten is meghirdette "Modellezd le egyetemed" nevű versenyét, ahol a feladat nem egy makett összerakása, hanem valamely felsőoktatási intézmény épületének és udvarának virtuális felépítése a Google Sketchup tervezőprogram segítségével – írja a cég sajtóközleménye. A versenyre, amelynek honlapja francia, német, spanyol, olasz és japán nyelven is elérhető, idén tavasszal a világ minden tájáról jelentkezhetnek az egyetemek, főiskolák tanulói.

A feladat három részből áll: az iskola épületeinek és udvarának lemodellezése a Google SketchUp segítségével, a campus helyének meghatározása a Google Earth-ben, és a versenyre való nevezés, amit a versenymunka a Google 3D Warehouse-ba (a SketchUp-ban készített tervek és modellek gyűjteményébe) való leadásával lehet megtenni. A versenyben legjobbnak bizonyuló csapatok tagjai és a legrátermettebb egyéni indulók (legfeljebb 30 fő) Apple iPod Touch készüléket, Nintendo Wii játékkonzolt, Google pólót és sapkát nyernek.

A versenyen bárki indulhat, akár csapatban, akár egyedül, aki valamilyen felsőoktatási intézmény tanulója. A modellek benyújtásának határideje: 2008. június 1. A résztvevők csatlakozhatnak a Google Competition Group fórumhoz, ahol megbeszélhetik a versennyel kapcsolatban felmerülő kérdéseiket, ötleteiket és problémáikat.