Boglárka
19 °C
35 °C

Gátlások nélkül nyomul az Xbox

2008.07.15. 06:51
0 hozzászólás

A Microsoft sajtókonferenciája vezette fel az idei Los Angeles-i videojáték-kiállítást (a Sony és a Nintendo ma követi őket). A Microsoft alaposan odacsapott mindenkinek, idei produkciójuk nagyjábl arról szól, hogy eddig más platformokról ismert játékokat csábítanak át Xbox360-ra. Annyira ez áll a figyelem középpontjában, hogy a pécés játékokat, és a Games for Windows programot eddig szinte teljesen elhanyagolni látszanak.

A legnagyobb durranás talán az elsöprően népszerű japán manga-szerepjáték, a Final Fantasy, ahol a 13. résznél sikerült elérni, hogy ne kizárólag Playstationön jelenjen meg (ez azért nagy dolog, mert a fejlesztőcsapatban résztulajdonos a Sony, és a Playstation egyik hagyományos húzónevéről van szó).

A Fallout sorozat pécén indult a kilencvenes években, és most teljesen átalakulva, 3d-s grafikával tér vissza. Az ötvenes évek Amerikájának hangulatát idéző előzetes a nukleáris háború utáni világról nagyon ígéretes, maga a játékmenet egyelőre nem annyira.

A Resident Evil legutóbb a Nintendo egyik fontos címe volt, a remek negyedik rész a "Nintendo = gyerekeknek szóló konzol" előítéletet cáfolta, meglehetős sikerrel. Az ötödik rész Xbox360-ra költözik, de a túlélő horror műfaj megmarad.

Persze nem csak más gépektől átköltözött játékokkal próbál hódítani az Xbox, a Gears of War és a Fable folytatásai tősgyökeres boxos játékok, bár egyelőre egyik sem mutat túl sokkal az első részen. Sci-fi mészárszék brutális grafikával, és fantasy mese, ahol minden cselekedetünk befolyásolja a történetet, és a játék egész világának működését.

A Halo Warsból megint nem láttunk sok konkrétumot, máér ami magát a játékmenetet illeti, de az idei előzetes kedvcsináló mozi megint hangulatos, Master Chief rajongói készülhetnek a sorozat stratégiába oltott folytatására.

Végül bemutatkozott a Lips című karaoke-játék, aminek érdekessége, hogy tetszőleges zenéinket behúzhatjuk a játék alá, a végtelenségig kihúzva a játékidőt; és hogy a játék mellé kapott mikrofonok annál erősebben világítanak, minél jobban éneklünk bele. Jó kis partijátéknak ígérkezik a Guitar Hero-divathullámot kihasználva (csendben jegyezzük meg, hogy az ötlet nem új: PS2-n már évek óta létezik Singstar címen)