Olga, Liliána
20 °C
35 °C

Szép lányokat keresnek a World Cyber Games 2008 döntőjére

2008.07.17. 16:05
3 hozzászólás

Profi játékosok és szép lányok kerestetnek a World Cyber Games 2008 magyarországi selejtezőjére és a World Cyber Girls szépségversenyre. A világ legnagyobb videojáték-versenyét idén Kölnben rendezik meg, amelyre azok a magyar játékosok jutnak ki, akik a legjobban teljesítenek a magyarországi selejtezőn a meghirdetett öt - Command and Conquer 3: Kane's Wrath, FIFA 08, StarCraft: Brood War, WarCraft III: The Frozen Throne, Guitar Hero III: Legends of Rock - játékkategóriában.

Nevezni a verseny napjáig, azaz augusztus 31-ig lehet a hu.worldcybergames.com honlapon. A selejtező a Jövő Házában lesz - adta hírül a világfesztiválon való magyar részvételt szponzoráló Samsung Electronics Magyar Zrt. A World Cyber Girls szépségversenyre a www.worldcybergirls.com weboldalon nevezhetnek azok a lányok, akik nem csupán külsejükkel hódítanak, hanem a videojátékok terén is megállják a helyüket. A legjobbak pénzjutalomban részesülnek.

Tavaly jól teljesítettek a magyar fiatalok a World Cyber Games 2007-en. A világdöntőn 74 ország mintegy 700 játékosa képviselte hazáját. Magyarország négyfős csapattal - Agárdi Péter, Délceg Máté, Redwing Donát, Zentai György - vett részt a küzdelmekben. A magyarok közül a legjobb eredményt Zentai György érte el, aki a Comand and Conquer nevű játékban a legjobb 16 közé került, míg Redwing Donát az első 32 között végzett.

A World Cyber Gamest 2001-ben azzal a céllal hívták életre, hogy a közös játék segítségével erősítse a világ népei közötti megértést. A versenyt azóta minden évben megrendezik. A résztvevők közül sokan már ismerősként köszönnek egymásra, mások a világdöntőn találkoznak először személyesen, bár virtuálisan már rég ismerik egymást. (mti)