Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tovább hanyatlik a pécés játékpiac

2008.09.22. 13:25
12 hozzászólás

A Gamasutra játékipari magazin a legnagyobb amerikai videojáték-bolthálózat, a Gamestop szakértőivel beszélgetett, akik elmondták, hogy a pécés játékok forgalma még az általuk vártnál is gyorsabban csökken.

A több mint 5500 boltot számláló lánc 350 tagja már teljesen száműzte a pécés játékokat a kínálatból, mert egyszerűen nem éri meg tartani őket, hogy gyenge forgalom mellett foglalják a helyet a jobban fogyó konzolos címek elől. Nemcsak az egyes játékok eladásai csökkennek, de egyre kevesebb a pécére megjelenő játék is – a statisztikákat néhány sokmilliós eladású bestseller szépíti meg (az idei évre a Spore és a World of Warcraft következő kiegészítő lemeze ígérkezik ilyennek).

Persze mindennek az oka nem kizárólag a pécés játékpiac csökkenése, ott van még az online boltok növekvő népszerűsége is: a Steam és társai a pécések körében egyre több vásárlót csábítanak el a hagyományos játékboltoktól (ami persze az egyre kevesebb kiadott játékot nem magyarázza).