Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

Fizetés nélküli szabadságra küldi dolgozóit a Dell

2008.11.06. 10:24
0 hozzászólás

A romló gazdasági helyzetre hivatkozva a korábbi hárommilliárd dolláros költségcsökkentési programom felül újabb megszorításokat léptetett életbe a Dell. Többek között létszámstopot hirdetett, végkielégítési csomagokat dolgozott ki az önként távozó dolgozók számára, és arra bátorítja az alkalmazottait, hogy az elkövetkező három hónapban öt nap fizetés nélküli szabadságot vegyenek ki. Ezen felül a vezetőség csökkenteni tervezi a külsős foglalkoztatottak létszámát is – hogy hány fővel, azt egyelőre nem hozták nyilvánosságra –, spórolni akar az utazási költségeken, és több projekt és beruházás prioritását átértékeli.

Az újabb megszorításokról Michael Dell vezérigazgató hétfőn körlevélben tájékoztatta a dolgozókat. Azt a világ második legnagyobb számítógépgyártója nem hozta nyilvánosságra, hogy mennyi megtakarítást remél a nadrágszíj további szorításától.

David Fink szóvivő a Wall Street Journal-nek annyit mondott, hogy a tavaly bejelentett tízszázalékos leépítés – amelynek során 8900 alkalmazottól váltak meg – a napokban zárult le. Az újabb lépések a korábban meghirdetett hárommilliárd dolláros költségcsökkentési előirányzaton felül további megtakarításokat hoznak, hogy „javítsák a cég hosszú távú versenyképességét” – nyilatkozta.

A Dell a pénzügyi válság eszkalációjának negatív hatásait látja a számítógépek iránti kereslet csökkenésében. A vállalat nyeresége a második negyedévben 17 százalékkal – 616 millió dollárra – esett vissza, és így elmaradt a Wall Street várakozásaitól. (IT.café)  • Vennék
  • Hírek