Bernát, Felícia
EUR 382,88 Ft
USD 362,33 Ft
8 °C
30 °C

Elkezdték a Földközi-tenger alatt elszakadt internetkábelek javítását

2008.12.22. 12:44
21 hozzászólás

Egész hétvégén akadozott az internet a Közel-Kelet legtöbb országában, mert egyszerre három, a Földközi-tenger alatt futó fontos üvegszálas kábel sérült meg valahol Szicília és Tunézia között.

A háromból kettő, a SEA-ME-WE4 és a SEA-ME-WE3 kódjelű vezetékek javítására már a helyszínre érkeztek a France Telecom munkatársai, és lebocsátották a víz alá a Hector nevű távirányított tengeralattjárót, aminek a feladata a kábelvégek megkeresése. Ha megvan, az összeköttetést a mentőhajón üvegszálanként egyesével állítják helyre. A javítást december 25-re, illetve újévre ígérik a két kábelnél, addig az érintett országok Egyiptomtól Indiáig kénytelenek lesznek kerülő útvonalakon csatlakozni a nemzetközi hálózatra, a megszokottnál 70-80 százalékkal kisebb sávszélességet használva.

A javítás legnehezebb része az elszakadt kábel végeinek megtalálása. Akár tenger alatti földrengés, akár egy hajó horgonya vágta el a tenger fenekén futó kábeleket, a megrongált vezetékek kilométerekre kerülhettek az eredeti nyomvonaluktól.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek