Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Csütörtök estétől letölthető az IE8

2009.03.19. 11:58
79 hozzászólás

Ahogy az sejthető volt, a Microsoft a MIX09 webfejlesztői konferencia idejére időzítve a Silverlight médiaplatform 3-as változatának bétája és az Expression Blend 3 webtervezői eszközcsomag bemutatásával egy időben jelentette be, hogy elérhető az Internet Explorer következő, 8-as verziója.

A hivatalos bejelentést Dean Hachamovitch, a fejlesztői csapat vezetője teszi meg, helyi idő szerint csütörtökön délben, így a program a beszéd időpontjától kezdve, magyar idő szerint csütörtök este hattól lesz letölthető az IE 8 hivatalos honlapjáról, írta meg az ITcafé. A közlemény szerint egyelőre 25 nyelven (így magyarul is), XP-re, Vistára és a Windows Serverre készített változatokban, 32, illetve 64 bites formában.

A Microsoft vezetője, Steve Ballmer szerint: „A fogyasztók pontosan tudják, hogy mit várnak egy böngészőtől: biztonságot, sebességet, felhasználóbarátságot. Az Internet Explorerrel mi olyan megoldást kínálunk, amivel a szükséges információkat gyorsan megszerezhetik, és olyan védelmet nyújtunk, amelyet semelyik más böngésző sem képes."

Az már az előzetesekből is látható volt, hogy a Microsoft fejlesztői az eredeti ötletek megvalósítása mellett mindazokat a sikeres és népszerű eszközöket is beépítették az új verzióba, melyek a konkurensek esetében beváltak már.