Minden második Xbox360 tönkremegy

2009.08.18. 09:46

A világ legnagyobb videojátékos magazinja, a Game Informer felmérése szerint az új generációs játékkonzolok közül messze az Xbox 360 hibásodik meg leggyakrabban. A tipikus hibajelenséget a halál vörös gyűrűjének nevezik, és az elégtelen hűtés okozza, egyszerűen túlmelegszenek a processzorok a gépben, aztán lehet vinni cserélni, és előrelátó módon a gyári hűtés helyett valami erősebbet beszerelni.

A felmérés ugyan nem volt reprezentatív (önkéntes alapon töltögették ki a kérdőívet a magazin olvasói), de még így is meghökkentő, mennyire rosszul szerepelt a Microsoft konzolja. A játékosok 54 százalékának volt már hardveres gondja az Xbox 360-nal (a Playstation3-nál 10, a Wii-nél 6 százalék ez az arány), és ebből 41 százaléknak az első javítás után legalább még egyszer tönkrement már a gépe.

A Wii jó eredményében szerepet játszik az is, hogy a Nintendo gépét használják átlagosan a legkevesebbet a tulajdonosai: a játékosok 41 százaléka mondta azt, hogy napi átlagban egy óránál kevesebbet játszik vele. Az Xboxnál és a PS3-nál ugyanekkora arányban jelölték be a játékosok a skála túlsó végén a napi 3-5 órányi játékot.  • Hírek
  • Bankszámla