A képernyő figyeli az olvasót

2009.10.15. 15:59 Módosítva: 2009.10.15. 15:59
3 hozzászólás

Ha az ember sebesen olvassa a képernyőn megjelenő szöveget, a kulcsszavak kiugranak, a töltelék szöveg azonban háttérbe szorul. De mi lenne, ha a szöveg tudná, hogy olvassák? Ezt a gondolatot vették alapul annak az új olvasóprogramnak a fejlesztésekor, amelyet a frankfurti könyvvásáron mutattak be.

A prototípust a mesterséges intelligenciát kutató kaiserslauterni intézet mutatta be. A képernyő aktívan reagál az olvasóra - mondta Ralf Bieder, a program fejlesztője. Hosszabb szövegeknél megjegyzi, hogy az olvasó hol hagyta abba, és onnan ajánlja fel a folytatást. Az Augmented reading (bővített olvasás) nevű alkalmazás az úgynevezett Eye Tracking technikán alapszik, vagyis egy beépített kamera figyeli az emberi szem mozgását.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla