Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem verhetik meg a kínai internetfüggőket

2009.11.05. 18:11
5 hozzászólás

A kínai egészségügyi minisztérium megtiltotta az internetfüggőkkel szemben a testi fenyítés használatát. Az egészségtelen internethasználat elleni legújabb irányelvek szerint a káros szenvedélyről való leszoktatás nem az internet kikényszerített tilalmával, hanem a világháló helyes használatának bemutatásával érhető el.

A kínai szülők országszerte több mint kétszáz szervezethez fordulhatnak, ha gyermekük függőségét kezeltetni szeretnék. Számtalan intézetben katonai fegyelem és szemlélet uralkodik, a betegek a számítógép előtt töltött órák helyett fizikai kiképzésen és különböző extrém terápián esnek át.

Augusztus elején a Kuanghszi Csuang (Guangxi Zhuang) autonóm terület közigazgatási központjában található rehabilitációs intézetben halálra vert 15 éves Teng Szen-san (Deng Senshan), valamint hetekkel később egy szecsuani (Sichuan) internet-elvonótáborban életveszélyesen megvert 14 éves fiú esete nagy port kavart a kínai médiában.

Kínában a világhálót használó százmillió tizenéves több mint 10 százaléka számít függőnek.