Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

600 ezer játékost vágtak ki az Xbox Live-ról

2009.11.11. 15:27
62 hozzászólás

Kitiltási hullám söpört végig az Xbox-játékosok online játszótere, letöltőközpontja és közösségi oldalaként működő Xbox Live rendszeren. A Microsoft hivatalos jelentése szerint a 20 millió regisztrált felhasználó pár százalékát érintette a kitiltás, független források 600 ezerre becsülik az áldozatok számát.

A tiltás oka, hogy a játékosok feltört (vagyis másolt játékok futtatását lehetővé tevő hardveres vagy szoftveres módosítással felvértezett) gépekkel és kalózjátékokkal léptek fel a rendszerre. A rendszer elvileg visszaellenőriz, és nem lehet feltört géppel csatlakozni, gyakorlatilag azonban ezt különféle trükkökkel kikerülik a játékosok, majd a Microsoftnál rájönnek, hogy csinálták, becsukják a kiskaput, a konzolok feltöréséből szép hasznot húzó hackerek új kiskapukat találnak. Amikor egy-egy népszerűbb törési módszert letiltanak, az azt alkalmazó játékosokat is örökre kizárják a rendszerből, ez történt most is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?