Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Több száz Facebook-csoportot tört fel egy rejtélyes szervezet

2009.11.12. 13:09
11 hozzászólás

Több száz Facebook-csoport felett vette át az irányítást a Control Your Info nevű csapat. A közösségi oldalon néhány napja garázdálkodó társaság az összes csoport nevét a sajátjára írja át, az akcióval állításuk szerint azt akarják illusztrálni, mennyire nem figyel oda a Facebook az adatbiztonságra, és milyen súlyos hibákat hagy a rendszerben. Mint írják, egy csoportot akkor lehet így átvenni, ha annak az adminisztrátora kilépett, így a csoport gazdátlan marad, bárki beléphet, kinevezheti magát vezetőnek, és onnantól szabadon matathat a csoport beállításai között, és látja a tagok személyes adatait. Az oldalon rengeteg gazdátlan, inaktív csoport van, amiből a tagok nem léptek ki, amikor megunták, így ha valaki rászán egy kis időt, annyi személyes adatot vadászhat össze, amennyit csak akar.

A Facebook egyelőre nem reagált a Control Your Info-jelenségre, a csapat pedig azt ígéri, hogy a demonstráció csupán egy hétig fog tartani, addig vadásznak új , gazdátlan csoportokra, aztán minden változtatást visszavonnak, és visszaadják a csoportok régi neveit.