Aliz
6 °C
14 °C

450 milliót bukik az Apple az iPhone-os kalózokon

2010.01.14. 10:33
93 hozzászólás

A 24/7 Wall St. elemzői szerint az App Store, és annak kalózverzió indulása óta 450 millió dollárt bukott az Apple a feltört iPhone-okra illegálisan letöltött alkalmazásokon. Az elemzők az App Store-ból hivatalosan letöltött programok számából, és azok átlagos árából indultak ki, a hivatalos, és illegális letöltések arányát pedig fejlesztők és warez-App Store-ok üzemeltetőinek beszámolói alapján becsülték meg.

Az egyik legnagyobb ilyen oldal, a Cydia például tavaly augusztusban 4 millió látogatóról számolt be. A kalózkodási arányt 75 százalékra teszik a szakértők, bár vannak olyan fejlesztők, akik a saját alkalmazásaiknál akár 90-95 százaléknyi illegális letöltést is regisztrálnak. Érdekesség, hogy a Pinch Media elemzőcég szerint a feltört telefonoknak mindössze a 40 százalékán használnak kalóz alkalmazásokat azok tulajdonosai, a többség csak azért vállalja a törést, hogy ne azzal a mobilszolgáltatóval használhassa a telefonját, amelyikkel akarja.

Annak megtippelésére egyik elemző sem vállalkozott, hogy a kalózverziók letöltői közül mennyien vásárolnák meg pénzért is ugyanazokat az alkalmazásokat, ha nem lenne más alternatívájuk, vagyis a 450 millió dollárból mennyi valójában az Apple elmaradt virtuális bevétele, és mennyi a valós vesztesége.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?