Jenő
-3 °C
6 °C

A vártnál nagyobb nyereség a Siemensnél

2010.01.26. 14:19
3 hozzászólás

A legnagyobb európai elektronikai cég kedden megjelent beszámolója szerint a társaság bevétele éves összevetésben 12 százalékkal 17,4 milliárd euróra csökkent, míg a működési eredménye 11 százalékkal 2,26 milliárd euróra növekedett, szemben a Reutersnek nyilatkozó elemzők 1,8 milliárd eurós becslésével. A szélturbinától a hallókészülékig termékek hosszú sorát gyártó vállalat a költségcsökkentésnek tulajdonítja a vártnál jobb eredményt.

A várható folyamatokat előre jelző rendelésállomány az előző évnegyedhez képest némileg bővült október és december között, 18,75 milliárd euróról 18,98 milliárd euróra nőtt, de így is 15 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.

Az októberrel zárult üzleti évben 20 ezer munkatársat bocsátott el a világszerte közel 400 ezer embert foglalkoztató társaság. Peter Löscher elnök-vezérigazgató a Siemens keddi közgyűlésén hangsúlyozta: a válság piaci szerkezetváltást hozott magával, és az alkalmazkodás további létszámleépítést tesz szükségessé a közeli jövőben.

A frankfurti tőzsde vezető indexében, a Dax-30 mutatóban szereplő társaság részvénye a negyedéves jelentés közzététele után több mint 2 százalékkal erősödött.

 
 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?