11:00, November 26.
Tunézia 0
Ausztrália 1
al-Dzsanúb Stadion D csoport
14:00, November 26.
Lengyelország 2
Szaúd-Arábia 0
Education City Stadion C csoport
17:00, November 26.
Franciaország 2
Dánia 1
974 Stadion D csoport
20:00, November 26. ÉLŐ
Argentína 1
Mexikó 0

Nyílt forrású lett a Symbian

2010.02.04. 08:30

A Symbian Alapítvány bejelentette, hogy az okostelefonkra készített Symbian platform a február negyedikétől teljes egészében nyílt forrású lesz.

Eddig – a nyitási folyamat egyik lépéseként – csak a kernel volt nyílt forrású, ám csütörtöktől a teljes platform az lesz, az EPL (Eclipse Public License), illetve más nyílt forrású licencek hatálya alatt: „Letöltheted, módosíthatod” – nyilatkozta Larry Berkin, az alapítvány vezetője.

A teljes nyitást eredetileg júniusra tervezték, ám az alapítványi tagok felgyorsították a folyamatot, és az összességében több mint 40 millió soros forráskód magyar idő szerint ma délután háromtól tölthető le a Symbian honlapjáról.

Berkin felhívta arra is a figyelmet, hogy a nyílt forrás kockázatokat is jelent, mivel a gyártóknak (jelenleg a Nokia , a Samsung, a Sony Ericsson , a Fujitsu és a Sharp használja a Symbiant) fokozottan kell ügyelniük majd a fejlesztések kompatibilátására, hogy a körülbelül 330 milliós felhasználói tábor igényeit ki tudják elégíteni.  • Hírek
  • Bankszámla