Rehabilitációs klinika nyílt internetfüggő brit gyerekeknek

2010.03.18. 15:11
2 hozzászólás

Rehabilitációs klinikát nyitottak az internet- és technológiafüggő brit gyerekeknek. A London központjában fekvő Capio Nightingale kórház az első olyan nagy-britanniai intézmény, amely már a 12 éveseknek is segít leszokni a technológia túlzott használatáról.

Az internet- és technológiafüggőségben szenvedőket nem csak a világháló helyes használatára tanítják meg, hanem arra is bátorítják őket, hogy a videojátékokra, illetve a mobiltelefonokra szánt időt is mérsékeljék.

A virtuális világ varázsában élőket a klinikán megtanítják a közvetlen személyes kapcsolatok kialakítására. A terápia részeként önértékelésüket és fizikai állapotukat is megvizsgálják, ha úgy vélik, hogy a függőség hatása a gyermek önmagába vetett bizalmát, aktivitását vagy étkezési szokásait is befolyásolja.

A kezelés során az úgynevezett kiberzaklatás (cyber bullying) egyre növekvőbb problémájára is kitérnek, a netes heccelés ugyanis gyermekek millióit érinti az Egyesült Királyságban. Richard Graham pszichiáter szerint a technológiai függőség egyre súlyosabb gondot jelent, a szülők közül egyre többen jelzik, hogy gyermekük dührohamot kap, ha a számítógép kikapcsolására utasítják őket.  • Hírek
  • Személyi kölcsön