Zoltán
-4 °C
9 °C

Kiosztották a blogoszféra Oscar-díjait

2010.06.22. 21:15
0 hozzászólás

Átadták kedden Bonnban a blogoszféra Oscar-díjának nevezett BOB (Best of Blogs) elismeréseket.

A fődíjat az ushahidi.com (szuahéliül szemtanú) kapta. A blogon elhelyezett térképeken megjelenő információkat az érintett területen élőktől érkezett adatok alapján állítják össze. Haiti esetében például a washingtoni külügyminisztérium jórészt az ushahiditől kapott helyzetkép alapján irányította az amerikai segélyműveleteket.

Díjat kapott a legjobb klímavédelmi, videó-, podcast-; angol, arab, bengáli, francia, indonéz, kínai, német, orosz, perzsa, portugál, spanyol nyelvű blog.

Az úgynevezett Blogwurst díjat a Blogs do Além és a tebe-interesno kapta. A Riporterek Határok Nélkül nemzetközi újságírószervezet is adott különdíjat.

A véleményszabadság érvényesülését és az emberek, kultúrák közti párbeszéd ösztönzését szolgáló díjat a német Deutsche Welle (DW) nemzetközi közszolgálati műsorszóró társaság alapította 2004-ben.

Az idén hatodszorra átadott díjak odaítélésének első szakaszában az olvasók nevezhetik kedvenc blogjaikat, videoblogjaikat, podcastjaikat. Az idén 58 ezer blogot javasoltak az internetezők, ebből 8300 került a szavazás első körébe. A második fordulóba 178 blog jutott be, és ezek közül választotta ki a DW nemzetközi zsűrije a kategóriák győzteseit.