Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Svédek nyerték a BME programozóbajnokságát

2011.05.03. 14:12
0 hozzászólás
Vasárnap reggel 9 órakor lezárult a XI. BME Nemzetközi Programozóverseny döntője. A tizenegyedik alkalommal megrendezett verseny előválogatójára közel 500 csapat 1000 versenyzője jelentkezett.

A korábbi évek döntőihez hasonlóan az idei végső megmérettetésre az első fordulón legjobban teljesítő 27 csapat és a tavalyi első 3 helyezett kapott meghívást. A versenyfeladatok az előző éviekhez hasonlóan látványosak és változatosak voltak, két feladatban hardvereket is kellett programozni a versenyzőknek, egy 4 bites számítógépet a lyukkártyákhoz hasonló módon, valamint egy plotterasztalt.

Érdekes feladat volt az egymás elleni Tetris is. A feladatok megoldásához a gyors kódolási képesség mellett most is összehangolt csapatmunkára és az informatika különféle területein való jártasságra volt szükség.

A vándorkupát a balloonsRus néven induló svéd csapat emelhette magasba. Második lett az Eventually_almost_surely_correct nevű csapat, amely két svéd és egy szlovák tagból állt; a harmadik helyre pedig a dél afrikai The_Teddyborg csapat futott be. A legjobb magyar csapatok a negyedik, ötödik, hatodik helyen végeztek.