Antal, Antónia
-6 °C
-2 °C

Négy és fél éves mélyponton az amerikai videojáték-piac

2011.06.14. 13:07
0 hozzászólás

A négy és fél évvel ezelőtti szintre süllyedt a videojáték- és játékkonzol eladások száma a múlt hónapban, miután májusban az előző hónaphoz képest 14 százalékkal, 743 millió dollárra (136 milliárd forint) csökkent a piaci szegmens bevétele.

Az NPD Group piackutató vállalat legújabb jelentése szerint a 2006 októberében mért eladási szintre való visszaesés elsősorban azzal magyarázható, hogy kevesebb új játék jelent meg. Idén májusban csak 42 videojátékot adtak ki, míg egy évvel ezelőtt 58 új szoftver jelent meg.

A kevesebb új kiadás, a kiskereskedelmi promóciók és ismertetők csökkenése nem csupán a tervezett vásárlásokat, hanem a vásárlási lendületet is visszafogta - mondta Anita Frazier, az NDP egyik elemzője, hozzátéve, hogy a hardverek és szoftverek terén is tapasztalható visszaesést az online játékok előre törése is magyarázza.

Az amerikai piacokon a játékkonzolok eladásai 5 százalékkal, a szoftvereké 19 százalékkal estek vissza, míg a kiegészítőkből 6 százalékkal fogyott kevesebb a múlt hónapban.