Piroska
-1 °C
5 °C

Amerikába mennek a legjobb startupok

2012.02.16. 16:05
0 hozzászólás

Ötödszörre rendezik meg márciusban a Startup Underground konferenciát, az idén a nemzetközi siker lehetőségeiről szól az előadások többsége. Az elindulástól, a tőkebevonásig, az ötlettől, a nemzetközi karrierig számos témában tartogat érdekességeket a téma iránt érdeklődőknek. A rendezvényt idén G. Noel, az Európai Befektető Egyesület (EVCA) elnöke nyitja meg: "Startupok a globális gazdasági fejlődésért" című előadásával.

Az évről évre megszokott befektetői és startup kerek asztalok mellett - a témához kapcsolódóan - a szervezők komoly változásokat terveznek a programban, és a már hagyományos tavaszi szezonnyitó rendezvényen a hazai startup versengés, a hazai siker történetek bemutatkozása mellett egy nemzetközi konferencia panel és egy újszerű verseny is beépült a programba.

Ennek megfelelően a hazai startupok már nem csak a megszokott hazai tőkebefektetők előtt versengenek, hanem idén először a Singularity University (SU) regionális versenyébe is benevezhetnek. A Singularity University-t (azaz SU) 2009-ben alapította a NASA és a Google. Az egyetem missziója olyan vállalatok spin off-jának támogatása, amelyek képesek a világ legnagyobb problémáinak megoldására technológiai innovációk felhasználásával. A verseny nyertese 30 ezer dollár értékű ösztöndíjban részesül, és részt vehet az Egyetem 10 hetes nyári képzésén a NASA Kutató Központban. A budapesti verseny lesz az első ilyen megmérettetés a közép - kelet európai régióban. A versenyre már lehet jelentkezni a SUU oldalán keresztül.