Tas, Anasztázia
2 °C
7 °C

Ingyen iPhone-t kapnak egy japán egyetem diákjai

2009.05.25. 07:56
Az egyetem ingyen adja a készüléket, és fizeti a telefonszámlát is, viszont a gps-szel ellenőrzi, hogy a diákok bejárnak-e az előadásokra.

Az ősszel kezdődő félévben ingyen iPhone-t kap a tokiói Aoyama Gakuin egyetem összes diákja és tanára; sőt, egy meghatározott limitig a telefonszámlát is az iskola (illetve az akciót támogató Softbank) állja. A telefonért cserébe viszont a diákoknak vállalni kell, hogy egy olyan szoftvert telepítenek rá, ami az órarendből kikeresi, hogy a tulajdonosának mikor kellene éppen egy előadáson ülni, a telefon gps-rendszerével ellenőrzi, hogy valóban ott van-e, majd ezt jelenti az egyetem szerverének (arról nem szól a fáma, hogy mi van, ha a lógós diák helyett egy társa viszi be az előadásra a telefont).

iphone aoyama

Az ellenőrzés mellett a diákok a telefonra letölthetnek podcast formájában segédleteket a tananyaghoz, videón rögzített előadásokat, de tervben van, hogy a vizsgákon is használják az iPhone-t, például feleletválasztós teszteknél, illetve a házi feladataikat is a telefonnal küldhetik be.

A rendszer első tesztje a napokban kezdődött, 550 önkéntes részvételével. Az iPhone egyébként Japánban nem volt túl sikeres, míg idén februárban el nem indultak azok az akciók, amelyek ingyen adják a készüléket, kétéves hűségszerződéssel.