Pandora, Gabriella
0 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Októbertől kapható a digitális Rubik-kocka

2009.09.28. 13:50
Októberben jelenik meg Rubik Ernő közel harminc évvel ezelőtt bemutatott bűvös kockájának legújabb változata, a TouchCube.

Az eredetivel szinte mindenben megegyező, oldalanként 3x3 négyzetből álló kocka kirakása nem a kiskockák elforgatásával, hanem a felület megfelelő irányú érintésével történik. A Rubik-kocka digitális változata kikapcsolt állapotban fehér, bekapcsolás után viszont az oldalak színének megfelelően világítani kezd. A piros oldal középső négyzetének hosszan tartó érintésével összekeveredik, majd az oldalak megfelelő irányú érintésével a hagyományos kockához hasonlóan lehet kirakni.

Az eredeti kockánál kicsit nagyobb és nehezebb, 150 dolláros (közel 28 ezer forint) áron kínált játék a világító felület és az iPhone érintőképernyőjéhez hasonló működés mellett segítséget ad a következő lépésre, egy másik gomb megnyomásával pedig lépésről lépesre automatikusan kirakódnak az oldalak. A kockaélményt hangokkal egészítik ki, amelyek keverésnél és az oldalak megérintésénél hallhatók.

A kocka egyelőre még csak az Egyesült Államok nagyobb online áruházaiban lesz kapható. Kovács János, a Rubik Stúdió ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a TouchCube magyarországi megjelenése jövő tavasszal várható, a játék tervezett fogyasztói árát azonban még nem tudta megmondani.

A Rubik-kocka hívei szerint az eredeti játék továbbra is több szórakozási lehetőséget jelent, mert az érintőkocka túl érzékeny, előfordulhat, hogy forgatáskor a játékos véletlenül rossz helyen ér hozzá. A játékban van visszalépési lehetőség, de ez egyáltalán nem vigasztalja a profi kockakirakókat (akiknél fontos a sebesség és megszokták, hogy a kocka minden irányban forgatható), mert a TouchCube mindig csak egy oldalon irányítható.