Két táblagépet jelentett be az Asus

2010.06.01. 16:16
Hétfőn a tajpeji Computex 2010 kiállításon az Asus vezérigazgatója, Jerry Shen két táblagépet is bemutatott. Az Eee Tablet egy kibővített ebook-olvasónak ígérkezik, az Eee Pad viszont az Apple iPadjének lehet komoly riválisa.

Az nem volt meglepő, hogy az Asus is a táblagépek piacára igyekszik betörni, de Shen nagy meglepetést okozott azzal, hogy rögtön két termékvonalat is bejelentett.

ASUS Eee Pad
ASUS Eee Pad

Az Eee Pad készülékek gyakorlatilag billentyűzet nélküli, érintőkijelzős laptopok lesznek, vagyis leginkább az Apple iPad versenytársának tekinthetők. Az EeePad két méretben készül majd, a 12 hüvelykesben, az EP121-ben Intel Core 2 Duo ULV processzor lesz, és Windows 7 fut rajta. A 10 hüvelykes EP101TC cpu-ja egyelőre ismeretlen, operációs rendszere a Windows 7 egy egyszerűsített változata, a Windows Empedded Compact 7 lesz. Mindkét gépet elsősorban cloud-computing alkalmazások felhasználóinak szánják.

ASUS Eee Table
ASUS Eee Table

A másik bemutatott termékvonal képviselője az Eee Tablet, ami hagyományos ebook-olvasónak tűnik, néhány meglepő extrával. Az elsősorban olvasásra és jegyzetelésre szolgáló kütyü médialejátszóként is használható lesz (a támogatott formátumok egyelőre nem ismertek), és lesz benne egy webkamera is. Az Eee Tablethez stylus is jár majd, ami szintén szokatlan, ha a mostani táblagép-generáció gépeit nézzük.

Egyelőre egyik modell megjelelési dátuma vagy tervezett ára sem ismert.  • Bérelnék
  • Bankszámla