Klaudia
-3 °C
3 °C

Hurrikán sújtotta merevlemezek

2001.06.18. 16:11
Az Allison hurrikán Texas nagy részén özönvízszerű esőzéseket okozott. Egyedül Houstonban 25 ezer épületet öntött el a szennyes ár. Most számos víz alá került adathordozót kell megmenteni. Egy villámakció keretében mikrohullámú szárítórendszereket juttattak az érintett körzetekbe. A különleges szárítórendszert a számítógépes adatmentésre, és elveszett adatok helyreállítására specializálódott Convar kínálja.
Az Allison hurrikán Texas nagy részén özönvízszerű esőzéseket okozott. Egyedül Houstonban 25 ezer épületet öntött el a szennyes ár. Most számos víz alá került adathordozót kell megmenteni.

Hurrikán műholdfelvételen
A német Convar saját adatai szerint egyedülálló szárítási módszert fejlesztett ki. A mikrohullámú szárítással még a szennyvízzel elárasztott adathordozókat is használhatóvá képesek tenni.

A száraz felületek önmagukban még nem garantálják a károk elhárítását, de ezt követően a lemezeken végre lehet hajtani a szokásos adatmentési eljárásokat.

Texasban ez idő tájt becslések szerint egy hét alatt 500 merevlemezt kell megszárítani. A szükséges felszerelést egy szövetségi hivatal, egy bank és egy biztosítási konszern kapta meg.

A klímakatasztrófák növekvő számát tekintve a Convar nem áll rossz üzleti kilátások előtt. A különleges rendszerre már 40 megrendelés futott be.