Salamon
-1 °C
13 °C

Csajozzon az egérrel!

2007.09.25. 06:02
Fekete, piros, fémes, rajta van a halál három alapszíne. A Microsoft új egerét gyilkolásra tervezték, de jó csajozásra is. Sőt: legózni is lehet vele.

Olyan az egér a játékosnak, mint Dragunov a szovjet mesterlövésznek, fegyvere, karja, férfiassága, magányos órákon egyetlen társasága, a második legtöbbet szorongatott izé. Nem gondolom, hogy hétköznapokon van jelentősége az egér képességeinek, legyen kényelmes meg pontos, ne recsegjen, szóval legyen minőségi termék, más elvárásom nincs. Aki viszont komolyan veszi a játékot, az komolyan veszi az egerét is. A Microsoft SideWinder Mouse pont nekik készült.

Gyors halál, lassú élet

Vicces, hogy az operációs rendszere miatt kevéssé népszerű gyártó hardverei mennyire más megítélés alá esnek: míg a Windows egy szükséges rossz, addig az Xbox, vagy egy microsoftos egér, esetleg billentyűzet divatos tárgynak minősül. A SideWinder is az, elvégre fekete, meg vannak rajta fémgombok, az egészet megvilágították pirossal, és rákerült az iparág first ever lcd-kijelzője. A kis panel azt mutatja, hogy az egér lézere milyen érzékenyre van állítva, három gomb nyomogatásával váltogathatunk a 400/800/2000 DPI között. Minél nagyobb ez a szám, annál lendületesebb a mozgás, mesterlövészeknek például érdemesebb a 400-ast választani, ilyenkor könnyű célozni, Quake 3 közben meg jól jön a 2000 DPI sebessége.

Kemény harcos

Az egér hasába súlyokat lehet pakolni, hogy pont olyan nehéz legyen a kütyü, amilyenre szükség van. Ennél eggyel durvább, hogy még az egér talpait is lehet cserélgetni: a szürke a középutas, a fekete a ragadós, a fehér a csúszós. Az összes kiegészítőt egy pofás fekete tokban adja a Microsoft, ezzel bérmelyik Quake-party sztárja lehet a doboz tulajdonosa, de annyi legalábbis kiderül róla, hogy az illető nagyon komolyan veszi az életet. Sőt, az egér ennél is több: titkárnőnk, mindenesünk, a nőies Gábris Eszter például eskü alatt állította, hogy ugyan nem az egéren múlik, de egy férfinak több esélye van nála, ha ilyennel dolgozik, mint valami hagyományos vacakkal.

A cucc fogása kényelmes, a két főgomb érzetre ugyan gyengébb minőségű műanyagból készült, mint azt képesek lennénk elviselni, de mindenkit kárpótol a görgő lendkereket idéző súlya és anyaga. Vannak még durva oldalsó gombok, ezek keménykedő fémes hengerek, meg egy műanyag lap mögöttük, ami a vészleállító gomb: ezt képtelenség elérni, így sosem fordulhat elő, hogy véletlenül megsemmisítjük magunkat játék közben. Erre a gombra törekedni kell.

A Microsoft SideWinder Mouse teljesen jó választás lehet azoknak, akik szeretnek játszani, akik képesek 17 ezer forintot kifizetni egy egérért, vagy azoknak, akik csinos szerkesztőségi titkárnőket akarnak elcsábítani.