Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Csöndben frissült a MacBook Pro

2006.10.24. 21:23
Különösebb felhajtás nélkül bukkantak fel az Intel legújabb mobilcsipjei az Apple drágábbik laptopcsaládjában.

Kedd délután jelentek meg az Apple oldalán a frissített MacBook Pro konfigurációk. A legfontosabb újítást az Intel Core 2 Duo mobilprocesszorok megjelenése jelenti. Bár ezek a csipek már nyár közepe óta elérhetők, az Apple január óta az előző generációs Core Duókkal árulta a gépeket. Az új csipekkel magasabb órajelek is megjelentek, miközben a Core 2-esek azonos frekvencián is gyorsabbak elődeiknél. Az Apple szerint a frissített MacBook Pro 39 százalékkal lett fürgébb.

Gyorsabb vagy olcsóbb

Mostanáig a két gigahertzes verziótól indult a sorozat, mostantól a kisebbik gép 2,16 gigahertzes lesz. Ugyanakkor a 2,16 gigahertzes verziót a 2,33 gigahertzes váltotta, miközben a kisebbik 15 colos modell továbbra is 2000 dollárba kerül, ahogy a 17 colos csúcsverzióért is annyit kell fizetni, mint eddig: 2800 dollárt.

A modellek duplázott memóriát kaptak, a kisebbik modellben egy gigabájt DDR dolgozik, a másik kettőben két gigabájton osztozhatnak a szoftverek, összesen meg három gigabájtot lehet pakolni a gépekbe. Nagyobb vincseszterrel is rendelhető a gép (eleve nagyobbal adják) és kétrétegű dvd-írót kapnak a 15 colos MacBook Prók is.

Máskülönben változatlan maradt a gép, továbbra is az Ati Radeon X1600 mobilverziója gondoskodik a grafikus megjelenésről, nem változott a forma, ahogy megmaradt az összes extra is: a beépített iSight webkamera, a távirányító, meg a mágneses tápkábel-rögzítés. Az akkumulátor kapacitása a 15 colos modelleknél 4,5 óráról 5 órára nőtt, a 17 colos verzió a frissítés után is 5,5 órán keresztül bírja.