Márta, Flóra
20 °C
33 °C

Dönthető kerekű egeret fejleszt a Microsoft

2003.08.12. 10:49
A Microsoft szeptemberben három újfajta egeret is piacra dob az Egyesült Államokban. A két vezeték nélküli és a vezetékes egér görgetőkerekét oldalra is dönthetik majd a felhasználók, ezzel nemcsak fel-le, hanem oldalra is lehetséges a mozgás.
Ez a funkció főleg a nagyon széles dokumentumok, például Excel-táblázatok vagy weboldalak esetén válhat hasznossá. A másik hasznot hozó terület a számítógépes játékok piaca lehet, ahol az egér új funkciója gyorsabbá teheti a fegyverek kiválasztását.

Ablakváltás

Az új egerek görgetőkerekének lenyomásával váltani lehet az alkalmazások ablakai között, ezzel kiváltva az Alt-Tab billentyűkombináció, írja a Prohardver.hu. Ezt a funkciót egyébként a rivális Logitech egerei már egy éve ismerik.

Az új egerek Smooth Scrolling funkciója a felhasználó ujjmozgásának gyorsaságát követi, illetve vetíti át a képernyőre. Így az eddiginél gyorsabban lehet egy dokumentum végére jutni.

Metálegerek

A K-Hardware német internetes oldal információi szerint a "Tilt-Wheel" nevű technológiát három egér használja majd. A hagyományos változat 35, a vezeték nélküli model 45, míg a Bluetooth-egér 85 dollárba fog kerülni, írja a K-Hardware német internetes oldal. A Prohardver.hu szerint az újdonságok kaphatók lesznek négy különleges színben is: sötét metálkék, sötét metálszürke, platina és fekete bőr.