Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-3 °C
5 °C

Embert ölt a japán masszírozórobot

2008.12.19. 10:20
Részben a nem rendeltetésszerű használat okozta annak a három embernek a halálát, akivel egy masszírozórobot végzett a közelmúltban.

Az Engadget írt arról a japán robotról, ami sorozatban szedi áldozatait. A Shape-up Roller 2 egy combméretű, lábmasszírozásra szánt szerkezet, amin tucatnyi görgő dolgozik azért, hogy eltávolítsa a görcsöket, fájdalmakat az emberi testből. A görgők alapesetben puha textillel vannak fedve, ami védi a gépet és a felhasználót is, ez azonban eltávolítható, és pont ez jelenti a problémát.

Részletes információk ugyan csak arról kerültek napvilágra, hogy a Shape-up Roller hogyan végzett a háromból egy áldozatával, róla azonban tudjuk, hogy használat előtt a védőtextíliát eltávolította. A japán hölgy ezután a nyakát próbálta meg kezelni a robottal. A textillel nem védett görgők azonban elkapták a hölgy ingének gallérját, és olyan erővel kezdték el tekerni, hogy végül megfojtották a pácienst. A videón jól látszik, hogy miért kell vigyázni a robottal:

A gyártó, a Matoba Electric ugyan közzétett egy figyelmeztetést, amiben arra hívja fel a vásárlók figyelmét, hogy a robotot csak eredeti formájában használják, de még nem hívták vissza a piacról a sorozatgyilkos gépet.  • Vennék
  • Hírek