Szabolcs
20 °C
35 °C

Évente hatszázezer elhagyott laptop

2008.07.07. 06:58
Hetente 12 ezer laptopot hagynak el az amerikaiak a reptereken, ezeknek mindössze harmada kerül elő.

Komoly kockázatot vállal, aki számítógépével rendszeresen jár repülőterekre, főleg amerikaiakra, egy felmérés szerint ugyanis reális esély van rá, hogy menet közben valahol elveszti.

A repterek statisztikáit összesítve ugyanis az a megdöbbentő eredmény jött ki, hogy hetente 12 ezer laptopot hagynak el a tulajdonosok, ami évente félmilliónál is többet, 600 ezer darabot jelent. Mivel az utasok közt sok az üzletember, ezek a laptopok jellemzően tele vannak érzékeny céges információkkal, persze a szerencsétlenül járót az sem vigasztalja, ha a saját gépét hagyja el, családi fotókkal, meg személyes adatokkal.

A Ponemom Institute és a Dell közös felméréséből kiderül, hogy az elveszett laptopok mindössze harminc százalékát találják meg. A legveszélyesebb hely a Los Angelesi-i LAX repülőtér, csak itt 1200 gépet hagynak el hetente, közel hatvanezret egy évben.

A legtöbben a biztonsági ellenőrzéseknél és a belépőkapuknál vesztik el a laptopot, olyan helyeken tehát, ahol egyéb dolgokkal, papírokkal, igazolásokkal kell bíbelődni.