Jácint
16 °C
31 °C

Az iPhone 3G az év kütyüje

2008.09.18. 07:44
A Stuff magazin olvasói szerint az iPhone az év kütyüje, míg a szerkesztők inkább az Asus Eee-re szavaztak.

Az iPhone okostelefon alig két hónapja megjelent új változata nyerte az év készülékének járó díjat a brit Stuff magazin közönségszavazásán.

A havonta százezer példányban megjelenő technológiai életmód-férfimagazin szavazásán az Apple júliusban piacra dobott készüléke a Sony Playstation 3, a Microsoft Xbox 360 és a Wii Fit játékkonzolokat, illetve a Bowers and Wilkins hifi cég iPodhoz tervezett léghajó formájú hangfalát is maga mögé utasította. Az iPhone 3G "egy rendkívüli telefon még gyorsabb és okosabb változata" - áll a szerkesztőség értékelésében. A készülék első kiadása tavaly a "legmenőbb kütyü" (coolest gadget) kategóriában nyert.

A Stuff munkatársainak és olvasóinak véleménye nem találkozott, a szerkesztőség házi szavazásán ugyanis az Asus szuperolcsó Eee PC modellje lett az első. Az átlagos laptopoknál kisebb - úgynevezett subnotebook - készülék a szerkesztők szerint minden más terméknél nagyobb hatással volt és megnyitotta az utat az "olcsó laptopot mindenkinek" korszaka felé.

A közönségszavazáson az év dizájnja kategóriában az Apple MacBook Air nyert, az év számítógépes játéka a Grand Theft Auto Iv, az év innovációja a Sony Reader e-könyv olvasó készüléke, az év márkája pedig a Nokia.