Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jövő héten jöhet az új MacBook

2007.10.18. 07:39
Hónapok óta nem nyúltak az Apple legsikeresebb számítógépéhez, a MacBookhoz, a pletykák szerint azonban jövő pénteken új gépek jönnek. Csak az nem egyértelmű, hogy mihez nyúl a gyártó.

Jövő héten, október 26-án mutatják be az Apple új operációs rendszerét, a Mac OS X 10.5-öt, azaz a Leopardot. A szoftver lassan egy éves csúszásban van, a gyártó szerint elsősorban az iPhone fejlesztése vonta el annyira a dolgozók figyelmét, hogy nem sikerült időben piacra dobni az operációs rendszert. A legújabb pletykák szerint viszont nemcsak a Leopard mutatkozik be jövő pénteken, hanem egy új MacBook is. Csak abban van vita, hogy mit tartalmaz a frissítés, meg hogy lesz-e egyáltalán.

Alig változás

A Thinksecret szerint például csak a processzorok cseréjére kerül sor. Az oldal úgy tudja, hogy a 2 gigahertzes Core 2-est a jelenlegi csúcs, a 2,16-os válthatja, a 2,16-ost meg a 2,33-as, ami ugye olyan jelentéktelen átalakítás, hogy szóra sem érdemes. A pletykák szerint ugyanakkor elképzelhető az is, hogy platformszintű lesz a változás, és a MacBook is megkapja a MacBook Próban már használt Santa Rosát: ez gyorsabb rendszert jelent, még ha a processzorok órajele nem is emelkedne számottevően. Bár a Santa Rosához lehet 2,8 gigahertzes Core 2-est is rendelni, a MacBook Próban is a 2,4 gigahertzes jelenti a legfelső szintet, így valószínűleg csak a 2,2 gigahertzes verziót kapná meg a MacBook, így aztán összességében a platformváltás sem rázná meg a közvéleményt.

Ennél sokkal érdekesebb, hogy az Engadgeten megjelent információk szerint még az sem lehetetlen, hogy egy ultrakönnyű MacBookot mutat be 26-án az Apple. Ez a gép vékonyabb lenne társainál, bár ugyanúgy 13 colos kijelzővel szerelnék, ami furcsa döntés, mert sokan örülnének egy valóban apró, 10 colos Apple-laptopnak. A pletykák szerint ez gép alumíniumborítása miatt inkább MacBook Próra hasonlítana, de a kütyü árazása nem lenne „agresszíven magas”. Persze a forrás bizonytalan, az információt senki sem erősítette meg, szóval erősen spekulatív hírről van szó, de jövő pénteken minden kiderül.

A MacBookhoz utoljára idén tavasszal nyúlt az Apple, de csak alig: a processzorok órajele nőtt 5-6 százalékkal, jelentős változás azonban nem történt.