Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lenyúlná a Wii kontrollerét az Xbox

2008.04.08. 12:35
Redmondban is látnak fantáziát a mozgásérzékelős távirányítóban, ezért elhatározták, hogy készítenek egyet az Xbox 360-hoz. Pontosabban sokat.

A pletykák szerint a Microsoft a Nintendo Wii távirányítójához hasonló mozgásérzékelős kontrollert akar kiadni az Xbox 360-hoz. Ha minden igaz, még idén a boltokba kerülhet a kiegészítő, amivel a gyártó tovább erősíthetné pozícióit a konzolpiacon.

A hardcore konzolok csatájában tagadhatatlan a Microsoft fölénye, eddig kábé 18 milliót, közel kétszer annyit adtak el az Xboxból, mint az egy évvel később startoló, és hátrányának egy részét azért már ledolgozó PlayStation 3-ból. A Wii sikere viszont mindenkit meglepett, és nagy tanulsággal bővítette a konzolgyártás évtizedes kézikönyvét: van még hova bővülni. A Nintendo közönsége sajátos, olyan júzereket fogott meg a cég, akik korábban nem is játszottak, az irányítóval tehát új piacot szerezhetne a Microsoft, és nemcsak a hagyományos közönségre számíthatna.

Persze ha lehet hinni a forrásoknak, Redmondban nem elsősorban a Wii Sportshoz hasonló játékokban gondolkoznak, sokkal inkább a meglévő címeket, a Halót, a Gears of Wart, a Forzát szeretnék feldobni egy újfajta irányítási móddal, de még az év vége előtt. A kiszivárgott képek alapján az eszköz nagyon hasonlít a Wii Remote-ra, csak rosszabb annál, egyelőre ugyanis különféle fejlesztési nehézségek sújtják. Az év végére persze ezeket biztosan megoldják Redmondban.

A Microsoft nem kívánta kommentálni a pletykákat, azt viszont már korábban elismerte a cég, hogy lát perspektívát a mozgásérzékelős játékirányításban.