Timót, Xénia
-4 °C
3 °C

Lenyúlná a Wii kontrollerét az Xbox

2008.04.08. 12:35
Redmondban is látnak fantáziát a mozgásérzékelős távirányítóban, ezért elhatározták, hogy készítenek egyet az Xbox 360-hoz. Pontosabban sokat.

A pletykák szerint a Microsoft a Nintendo Wii távirányítójához hasonló mozgásérzékelős kontrollert akar kiadni az Xbox 360-hoz. Ha minden igaz, még idén a boltokba kerülhet a kiegészítő, amivel a gyártó tovább erősíthetné pozícióit a konzolpiacon.

A hardcore konzolok csatájában tagadhatatlan a Microsoft fölénye, eddig kábé 18 milliót, közel kétszer annyit adtak el az Xboxból, mint az egy évvel később startoló, és hátrányának egy részét azért már ledolgozó PlayStation 3-ból. A Wii sikere viszont mindenkit meglepett, és nagy tanulsággal bővítette a konzolgyártás évtizedes kézikönyvét: van még hova bővülni. A Nintendo közönsége sajátos, olyan júzereket fogott meg a cég, akik korábban nem is játszottak, az irányítóval tehát új piacot szerezhetne a Microsoft, és nemcsak a hagyományos közönségre számíthatna.

Persze ha lehet hinni a forrásoknak, Redmondban nem elsősorban a Wii Sportshoz hasonló játékokban gondolkoznak, sokkal inkább a meglévő címeket, a Halót, a Gears of Wart, a Forzát szeretnék feldobni egy újfajta irányítási móddal, de még az év vége előtt. A kiszivárgott képek alapján az eszköz nagyon hasonlít a Wii Remote-ra, csak rosszabb annál, egyelőre ugyanis különféle fejlesztési nehézségek sújtják. Az év végére persze ezeket biztosan megoldják Redmondban.

A Microsoft nem kívánta kommentálni a pletykákat, azt viszont már korábban elismerte a cég, hogy lát perspektívát a mozgásérzékelős játékirányításban.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!