Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Okosabb lett a Zune

2008.05.06. 07:34
A Microsoft folyamatosan fejleszti a Zune-szolgáltatásait, hogy a lejátszó valódik alternatívája legyen az Apple lejátszójának. Mostantól jobb lesz a zenehallgatás és sorozatok is kerülhetnek a kütyüre.

A Microsoft egy rakás új funkcióval bővítettea Zune szolgáltatásait. Főleg olyan tételekkel bővült a lista, amiket a konkurens Apple már kínál egy ideje az iPodhoz és az iTuneshoz, de van itt néhány olyan funkció is, ami kihasználja a pluszlehetőségeket, amik például a wifiben vannak.

A szoftver verziója mostantól a 2,5-ös. A legnagyobb újdonságot talán az jelenti, hogy mostantól sorozatepizódokat is letölthetünk a Zune marketplace-ről. A rossz hír az, hogy filmekhez továbbra sem lehet hozzájutni, valamint, hogy még mindig nincs lehetőség az Xbox 360-ra letöltött mozik átmásolása. Pedig Microsoft-termék mindkettő. A sorozatok részenként 160 MS pontba, két dollárba, azaz kábé 330 forintba kerülnek

A Zune-család

Megoldódott végre a folyamatos lejátszás problémája is, mostantól nem lesz pillanatnyi szünet az összetartozó trackek közt. Érdekes, hogy ez mekkora kihívást jelent a cégeknek, az iPodban is csak a sokadik generációnál jelent meg ez a funkció. Mostantól könnyebben lehet javítani a metaadatokat, és a szinkronizáció irányításán is dolgoztak egy kicsit.

A változtatás a Zune Cardot, a júzer azonosítóját is érintette. Az előfizetők mostantól átmásolhatják maguknak barátjuk kedvenc dalát, előadóját, leggyakrabban játszott számait. Azok, akik nem fizetnek elő is megnézhetik az egyénekhez tartozó Zune Card információit, de a lejátszón tárolt dalokat külön meg kell vásárolniuk.

A 2,5-ös update már elérhető, és ingyenesen letölthető.