Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Skype videotelefon nagymamáknak

2008.09.19. 12:55
Októbertől kapható az egyszerű ikonos interfésszel és héthüvelykes kijelzővel felszerelt Asus AiGuru SV1 videotelefon, amely a világon elsőként kapta meg a Skype hivatalos plecsnijét.

Az idősebbeket nehéz a számítógép elé ültetni, de ettől még a nagyszülőknek nem kell lemondaniuk arról, hogy minden nap láthassák távol élő unokáikat. A tajvani Asus októberben megjelenő AiGuru SV1 videotelefonja három lépésben csatlakozik a Skype hálózatára, és a nagyméretű ikonokkal díszített kezelőfelületen néhány gombnyomással hívás indítható.

Magyarán a csúcstechnológiával kommunikáló nagyiknak azt sem kell tudniuk, hogy mi az a számítógép. Az is fontos szempont, hogy nem egy parányi kijelzővel felszerelt mobiltelefonnal, nevetséges tornamutatványok közepette kell videotelefonálniuk.

Az Asus háromszáz dolláros kütyüjének héthüvelykes a kijelzője, fölötte van a webkamera, és vezetéken vagy wifin köthető rá az internetre. A beépített akku húsz percen át bírja szuflával, de a készülék hordozhatóságát némiképp csökkenti az 1,6 kilogrammos súlya.

Szokványos telefonnak kissé behemót az AiGuru, de a készülék a szokványos beszédhívásokat is kezeli. Mobil és vezetékes hálózatra egyaránt lehet vele hívást indítani, illetve a bejövő hívást is tudja fogadni. Az AiGurunak saját hangszórója és mikrofonja van, és aki nem szereti a kihangosítót, rádughat egy mikrofonos fejhallgatót.