Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Skype videotelefon nagymamáknak

2008.09.19. 12:55
Októbertől kapható az egyszerű ikonos interfésszel és héthüvelykes kijelzővel felszerelt Asus AiGuru SV1 videotelefon, amely a világon elsőként kapta meg a Skype hivatalos plecsnijét.

Az idősebbeket nehéz a számítógép elé ültetni, de ettől még a nagyszülőknek nem kell lemondaniuk arról, hogy minden nap láthassák távol élő unokáikat. A tajvani Asus októberben megjelenő AiGuru SV1 videotelefonja három lépésben csatlakozik a Skype hálózatára, és a nagyméretű ikonokkal díszített kezelőfelületen néhány gombnyomással hívás indítható.

Magyarán a csúcstechnológiával kommunikáló nagyiknak azt sem kell tudniuk, hogy mi az a számítógép. Az is fontos szempont, hogy nem egy parányi kijelzővel felszerelt mobiltelefonnal, nevetséges tornamutatványok közepette kell videotelefonálniuk.

Az Asus háromszáz dolláros kütyüjének héthüvelykes a kijelzője, fölötte van a webkamera, és vezetéken vagy wifin köthető rá az internetre. A beépített akku húsz percen át bírja szuflával, de a készülék hordozhatóságát némiképp csökkenti az 1,6 kilogrammos súlya.

Szokványos telefonnak kissé behemót az AiGuru, de a készülék a szokványos beszédhívásokat is kezeli. Mobil és vezetékes hálózatra egyaránt lehet vele hívást indítani, illetve a bejövő hívást is tudja fogadni. Az AiGurunak saját hangszórója és mikrofonja van, és aki nem szereti a kihangosítót, rádughat egy mikrofonos fejhallgatót.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!