Emma
-2 °C
6 °C

Szakszerűen elpusztítjuk gyűlölt hardverét

2008.08.07. 16:45
A számítástechnikába belefáradt szakemberek évről évre összegyűlnek a Szittyóziumban, hogy bosszút álljanak az eszközökön, amelyek a sírba kergetik őket. Ha csak lélekben is, de idén bárki részt vehet a tombolásban.

"Itt az alkalom, hogy megfizess az egész éves lefagyásokért!" – figyelmeztetnek egyszerű, de annál barátságosabb szájtjukon a Szittyózium szervezői. "Van még rengeteg jó arc, akikkel lehet mindenféle hálózatos gamékat nyomni! Vannak ivós táborlakók, és vannak akik játszani jönnek le. Mindenkinek egyéni elhatározása mit szeretne itt a 10 nap alatt csinálni, csak ésszel tegye."

Semmi kétség, szép hagyománnyá nemesedett a Szittyózium, az egész évben számítógép előtt görnyedő, és ettől halálra frusztrált felhasználók, rendszergazdák és érdeklődők tombolótábora. A 21. század ludditái idén Szerencs mellett, Miskolc és Tokaj között, Mezőzomboron gyűltek össze, és augusztus 8-án, pénteken este megtörténik, amire egész évben vártak: látványos keretek között bosszút állnak a technikán, vagyis darabokra törik gyűlöletük tárgyait.

Hozza, visszük

Akinek péntek este más dolga van (persze mi más dolga lehetne, mint legálisan törni-zúzni), annak is ajánlunk felhasználóbarát megoldást. Ha bántja egy gonosz alaplap, ha hónapokkal ezelőtt megdöglött a monitor, ha a vincseszterről naponta eltűnik minden adat, hozza el az Index szerkesztőségébe pénteken délelőtt 9-12 óráig (Árpád út 51-53, a kék metró újpesti végállomásánál). Mi magunkkal visszük az áldozatokat a Szittyóziumba, ahol szakértő kezek gondoskodnak arról, hogy soha többé ne legyen velük gond.

Személyenként legfeljebb egy darab számítástechnikai eszközt várunk, és a helyszínen kamera előtt tett rövid nyilatkozatot a gyűlöletes eszközről, legyen az egér, billentyűzet, Blade szerver vagy Cray II-es szuperszámítógép. Gyűlöletes szoftver is szóba jöhet (a Windows annyira evidens, hogy az nem ér), de azt jól meg kell indokolni. Külön öröm, hogy a szervezők szerint idén a szokásos megsemmisítő eszközök (pöröly, 230 voltos váltóáram, flex) mellé csatasorba áll egy lánctalpas erőgép is. Halál a számítástechnikára!