Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az Xbox 360 lesz a legolcsóbb konzol

2008.09.04. 07:49
Közel harminc százalékkal csökkenti az alapmodell árát a Microsoft, így az árversenyben a Nintendo Wii alá megy az Xbox 360.

Már lehetett sejteni egy ideje, hogy árcsökkentés várható, de most hivatalos bejelentést tett a Microsoft. Ebből kiderül, hogy az amerikai piacon szeptember ötödikével jelentősen lecsökken az Xbox 360 ára, egyúttal a redmondiaké lesz a legolcsóbb hetedik generációs konzol a piacon.

Az alapmodell, az Arcade eddig 280 dollárba, szeptembertől harminc százalékkal kevesebbe, 200 dollárba, azaz 33 ezer forintba kerül. Nálunk ez a modell 50 ezer forint, ami egyébként valamivel kevesebb, mint a jelenlegi amerikai ár, plusz áfa. A Pro verzió 300 dollárért, az Elite 400-ért hozható el a kereskedőktől.

Az Arcade áresésére már lehetett egy ideje számítani, sőt, azt maga a Microsoft kényszerítette ki. Augusztus elején ugyanis 350-ről 300 dollárra csökkent a 20 gigabájtos merevlemezzel adott Pro modell ára, amit így viszont már csak 20 dollár választott el a merevlemez nélküli, ezét sokkal kevésbé versenyképes Arcade-tól.

A mostani árcsökkentéssel az Xbox 360 kevesebbe kerül majd, mint a Nintendo Wii, ami a startkor 250 dolláros árával még a legolcsóbb játékgépnek számított. Talán ennek, talán a szélesebb közönségnek köszönheti a Wii, hogy a konzolháborúban jelenleg körülbelül 30 milliós darabszámával az első helyen áll. Második az Xbox 19 millióval, de a Microsoft egyéves előnyben volt konkurenseivel szemben, igaz, a jelenlegi árcsökkentés további lendületet adhat a konzolnak. A Sony PS3 az utóbbi időkben elkezdte ledolgozni hátrányát, de körülbelül 14-15 milliós darabszámával így is csak a harmadik helyen áll a háromfős listán.