Árpád
-2 °C
4 °C

Új tartalmak a Sulinet oldalon

MTI
2002.09.04. 09:51
A tanévkezdésre megújult a Sulinet honlap, a legnagyobb magyar nyelvű oktatási portál. A napi 800-900 ezer lekérést kiszolgáló oldalon számos tananyag, feladatgyűjtemény, oktatási segédanyag, szolgáltatás áll a diákok és a pedagógusok rendelkezésére a tanulásukat, munkájukat megkönnyítendő.

A Sulinet Program 1996 szeptemberében indult azzal a céllal, hogy korlátlan és ingyenes internet kapcsolattal, az ehhez kapcsolódó tartalomszolgáltatással, valamint multimédiás számítógépes laborokkal lássa el a hazai és határon túli magyar közoktatási intézményeket. A programba 1998 végére 1564 intézmény kapcsolódhatott be. Négy év elteltével ez a szám 821 iskolával bővült, így ma 2385 oktatási intézmény csatlakozik a programhoz. A középfokú oktatási intézmények 99 százaléka, az általános iskolák 20 százaléka, illetve néhány határon túli magyar iskola rendelkezik Sulinettel.

A szaktárgyi levelezőlistákra közel tízezren iratkoztak fel, a közelmúltban indult ingyenes levelező rendszernek pedig több mint tízezer regisztrált felhasználója van. Jelenleg a legnagyobb nézettséggel az oktatási gyűjtemények - érettségi, felvételi előkészítő, feladatbank, nemzeti parkok, digitális tanórák - bírnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?