Móric
14 °C
15 °C

Új tartalmak a Sulinet oldalon

MTI
2002.09.04. 09:51
A tanévkezdésre megújult a Sulinet honlap, a legnagyobb magyar nyelvű oktatási portál. A napi 800-900 ezer lekérést kiszolgáló oldalon számos tananyag, feladatgyűjtemény, oktatási segédanyag, szolgáltatás áll a diákok és a pedagógusok rendelkezésére a tanulásukat, munkájukat megkönnyítendő.

A Sulinet Program 1996 szeptemberében indult azzal a céllal, hogy korlátlan és ingyenes internet kapcsolattal, az ehhez kapcsolódó tartalomszolgáltatással, valamint multimédiás számítógépes laborokkal lássa el a hazai és határon túli magyar közoktatási intézményeket. A programba 1998 végére 1564 intézmény kapcsolódhatott be. Négy év elteltével ez a szám 821 iskolával bővült, így ma 2385 oktatási intézmény csatlakozik a programhoz. A középfokú oktatási intézmények 99 százaléka, az általános iskolák 20 százaléka, illetve néhány határon túli magyar iskola rendelkezik Sulinettel.

A szaktárgyi levelezőlistákra közel tízezren iratkoztak fel, a közelmúltban indult ingyenes levelező rendszernek pedig több mint tízezer regisztrált felhasználója van. Jelenleg a legnagyobb nézettséggel az oktatási gyűjtemények - érettségi, felvételi előkészítő, feladatbank, nemzeti parkok, digitális tanórák - bírnak.