Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Két nap Quake megállás nélkül

Index
2002.09.27. 16:41
A hétvégén ötödik alkalommal rendezik meg Magyarországon World Cyber Games játékverseny kelet- közép-európai selejtezőjét, a Samsung EarthQuake-t. Az Infopark ELTE épületében az ötszáz versenyző 50 órán keresztül méri össze tudását a különféle számítógépes játékokban. A két napos viadal végén az 500 résztvevőből 9 győztest hirdetnek a különböző kategóriákban.

A cybersport kilencvenes évek második felétől indult hódító útjára. A verseny lényege, hogy a számítógépes hálózatoknak köszönhetően a felhasználók a különböző játékokban nem a géppel, hanem egymással csatáznak. Mára annyira népszerűvé vált a cybersport, hogy egy-egy amerikai profi versenyen a versenyek díjazása, akár a 25 ezer dollárt is elérheti.

A verseny szeptember 28-án szombaton kezdődik, a döntőkre pedig szeptember 29-én vasárnap kerül sor. Az EarthQuake V. nyertesei idén is képviselhetik hazánkat a dél-koreai World Cyber Games döntőjében. A magyar válogatott a következő versenyszámok győztesei közül kerül ki: Counter-Strike 5v5, Quake III Arena 1v1, Unreal Tournament 1v1, Age of Empires: The Conquerors 1v1, Starcraft: BroodWar 1v1.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!