Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Közel kétszázezren bankolnak interneten

MTI
2002.10.07. 12:04
Az idei év második negyedévében 11 százalékkal, nőtt a bankok internetes lakossági ügyfeleinek a száma, s június végére elérte a 190 ezret - derül ki a GKI Gazdaságkutató Rt., a Westel Mobil Távközlési Rt. és a Sun Microsystems Magyarország Kft. közös felméréséből. A kutatás szerint jóllehet az ügyfelek számának növekedési üteme negyedévről negyedévre csökken, a bankok az internetes ügyfelek számában még jelentős emelkedést várnak.

A felmérés szerint a biztosítók interneten keresztüli értékesítése elhanyagolható, 2002 első félévében az ebből származó díjbevétel aránya nem érte el a fél százalékot sem. A biztosítók várakozásai szerint ez az arány 2003-ban sem emelkedik 1 százalék fölé. Fokozódó érdeklődést mutatnak a takarékszövetkezetek is az internet iránt: a felmérésben részt vevő és válaszoló szövetkezetek 80 százaléka rendelkezik internet kapcsolattal, míg saját honlapja közel 30 százalékuknak volt 2002 első félévének végén.