Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Bill Gates bemutatta a tábla-PC-t

2002.11.08. 09:16
Magyar idő szerint tegnap, a késő esti órákban Bill Gates bemutatta a tábla-PC-t. A nagyszabású rendezvényen a Microsoft mellett felsorakoztak a táblapécé mellett elkötelezett hardver-, szoftver- és mikrocsipgyártó cégek, valamint azok az ügyfelek és partnerek, akik elsőként alkalmazták a táblapécét. A bemutatón az Acer, a Fujitsu PC Corp., a HP, a Motion Computing, az NEC, a Tatung, a Toshiba America Information Systems, valamint a Viewsonic piacra érett fejlesztéseit mutatták be, amelyek között éppúgy megtalálhatók a billentyűzettel ellátott, és az anélküli hardverek. A fenti gyártók mellett a Matsushita Electric is bejelentette, hogy a Panasonic márkanév alatt hamarosan piacra dobja saját gyártmányú tábla-PC-jét. A Windows XP operációs rendszer e speciális hardverre fejlesztett változatát, a Windows XP Tablet PC Editiont futtató újabb generációs notebookok már felismerik a kézírást is; az adatbevitel immár nemcsak a billentyűzet és az egér segítségével lehetséges, hanem digitális ceruzával is.

A Microsoft egyúttal bemutatta a Microsoft Reader for Tablet PC szoftvert is, a szoftvergyártó legújabb e-könyvolvasó alkalmazását. Gates bejelentette, hogy több prominens amerikai napilap és magazinkiadó - többek között a Financial Times, a New York Times, a Forbes és a Slate magazin jelezte, együtt kíván dolgozni a Microsofttal annak érdekében, hogy kiadványaik a táblapécéken is olvashatóak legyenek. Az Intel, a Transmeta és a VIA Technologies fejlesztéseinek köszönhetően a táblapécék alacsony energiafelhasználású csipekkel működnek. A tábla-PC-k a mai naptól kaphatóak az Egyesült Államokban, a fogyasztói árakat a gyártók határozzák meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?