Valér
-2 °C
0 °C

Agydaganat okozta egy tanító pedofíliáját

MTI
2002.12.20. 11:15
Apró agydaganat hozta felszínre egy beteg addig elfojtott pedofil vágyait, azonban műtéttel a fizikai és lelki elváltozáson egyaránt segíteni tudtak. A szexuális zavarok egy csoportja, például a pedofília is az agyi kéregállomány azon részének hibás működésére vezethető vissza, amely a magatartást befolyásolja. Ezt eddig is sejtették a kutatók, nemrégiben viszont sikerült végre bizonyítani is - olvasható a Science et Vie című francia tudományos havilapban.

Mivel a pedofília általában már a pubertáskorban jelentkezik, a virginiai egyetem két kutatója, Russell Swerdlow és Jeffrey Burns figyelmét felkeltette egy negyvenéves, korábban e szexuális eltévelyedés semmilyen jelét sem mutató tanító esete, aki hirtelen, minden előzmény nélkül ellenállhatatlan vágyat érzett a pedofil tartalmú internetes honlapok iránt, sőt: elvesztette íráskészségét is. Mágneses rezonanciavizsgálattal (IRM) sikerült kimutatni agyában egy kis daganatot, amely összenyomta azt az agykéregszakaszt, amely a társadalmi integrációt szabályozza - magyarázta Swerdlow doktor a lap hasábjain.

A daganatot kivették, s ezt követően a beteg visszanyerte normális szexuális irányultságát, illetve írástudását. "Persze lehet, hogy már korábban is tudata legmélyén pedofil tendenciák, csak éppen ezek nem, kerülhettek felszínre. A daganat tulajdonképpen csak a gátlások feloldására volt hatással" - nyilatkozta az ideggyógyász.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!