Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

UNIDO csúcstalálkozó Budapesten

Index
2003.01.22. 12:56
A március 27. és 29. között megrendezett Technológiai Előretekintési Csúcstalálkozó 2003 az ENSZ UNIDO (United Nations Industrial Development Organisation) Technológiai Előretekintés Közép-Kelet Európában és a Független Államok Közösségében Regionális Kezdeményezés elnevezésű programjának első, magas szintű nemzetközi eseménye.

A Technológiai Előretekintési Program Magyarországon 1997-ben az előkészítő szakasszal kezdődött, 1998-ban indult a gyakorlati szakasz: elemzésekkel, szakmai vitákkal, végül 2000-től a program a terjesztés és a megvalósítás szakaszába lépett.

Ennek a hat évvel ezelőtt kezdődött folyamatnak az újabb, egyik legjelentősebb állomása a Budapesten megrendezett UNIDO Technológiai Előretekintési csúcstalálkozó.

A csúcstalálkozót az UNIDO a Magyar Gazdasági és Közlekedési Minisztériummal és az osztrák kormánnyal együttműködve rendezi meg. Az évenként ismétlődő találkozóknak a tervek szerint mindig lesz egy kiemelt témája, a budapesti csúcstalálkozó fókuszába a biotechnológiát helyezték.

Az UNIDO 1966 óta dolgozik együtt kormányokkal, üzleti szövetségekkel, vállalatokkal azért, hogy közösen oldják meg az ipari problémákat, és hogy az átalakuló, feltörekvő országoknak és piacoknak hatékony eszközt nyújtsanak a globalizációval és az egyes országok fejlődésével járó gazdasági kihívásokkal való szembenézéshez.

Globális fórumként az UNIDO az iparhoz kapcsolódó tudásanyag terjesztését tűzte ki célul, valamint a privát és a közszféra döntéshozó szereplőinek, civil szervezeteknek és a politikai körök számára olyan közös platform kialakítását, amely az együtt gondolkodáshoz és az együttműködéshez teremti meg az alapot.