Háború bontakozott ki a neten is

MTI
2003.03.25. 02:11
Az Irak elleni háború megindítása informatikai támadások sorozatát robbantotta ki, számítógépes kalózok az interneten számos honlap muködését zavarják. Erre figyelmeztette hétfőn az amerikai külügyminisztérium a multinacionális vállalatokat.

- Ezek a numerikus támadások zavarokat okoznak, megrongálják a magánvállalatok számítógépeit és kereskedelmi portáljait. A kormányzati és a katonai számítógépes rendszereket is támadások érték, de jóval kisebb mértékben - áll a külügyminisztériumnak az AFP által ismertetett jelentésében.

Indonéziából, Marokkóból, Pakisztánból, Egyiptomból, Szaúd-Arábiából, Törökországból, Franciaországból, Brazíliából, Mexikóból, de még egyes kelet-európai országokból is próbálkoztak számítógépes kalózok, például számítógépes szolgáltatásokat nyújtó cégek, elektronikus levelezési rendszereket megbénításával, vírusok terjesztésével, adatbankok, különösen pénzügyiek feltörésével.

A vírusok és egyéb informatikai támadások felbukkanását figyelő magáncégek szintén jelezték, hogy megsokasodott munkájuk.  • Hírek
  • Hírek