Blair és Livingstone is Nagy Testvér-díjat kapott

BBC
2003.03.26. 12:34
London főpolgármestere, Ken Livingstone nyerte el a Nagy Testvér-díj legrosszabb közalkalmazottaknak járó díját. A polgármestert azért jelölték a díjra, mert egy utazókat és szállítókat megfigyelő rendszert építtetett ki a fővárosban és annak környékén, hogy elősegítse a közlekedési dugók elleni küzdelmet. A Privacy International szervezet ezzel a díjjal kívánja felhívni a közvélemény figyelmét a vállalatok és a kormányok titokszférát fenyegető cselekedeteire.

Simon Davies, a szervezet vezetője elmondta: a zsűrinek idén nehéz dolga volt, mert igen sok jelölés érkezett. Elmondása szerint azért, mert a szeptember 11-i támadás óta számos politikus és vállalat támogatta az indokolatlan biztonsági intézkedéseket.

A vállalatoknál a kormányzati megfigyelőrendszerek és adatkezelő rendszerek mögött álló Capita kapta az elismerést, a kormányzati szervek közül pedig a rendőrségi vezetők szövetségének munkáját díjazták. Tony Blair egy ’életműdíjat’ kapott a civil szabadságjogok sorozatos támadásáért.

A pozitív díjat Dr. Roger Needham és Teri Dowty kapta, akik egy gyermekek jogait védő szervezetet irányítanak.  • Hírek
  • Személyi kölcsön