Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Erdőtakarítások a Föld napja alkalmából

MTI
2003.04.25. 11:05
Az idén negyedik alkalommal szervez erdőtakarítást a Föld napja alkalmából a Normafa környékén több környezetvédő szervezet; az érdeklődőket vasárnap 11 órától várják a 21-es busz végállomásánál található síházhoz. A Normafa környékén több illegális szemétlerakó is van, elsősorban ezeket szeretnék felszámolni, mondta el az MTI-nek Zsolnai Krisztina, a Mély Mosoly Alapítvány munkatársa. A résztvevőknek a helyszínen biztosítanak zsákot és kesztyűt is. Eső esetén az erdőtakarítást egy héttel később, május 4-én tartják meg.

Zsolnai Krisztina jelezte: eddig minden évben több százan mentek el az erdőtakarításra, és átlagosan mintegy 50 köbméternyi szemetet sikerült egy-egy alkalommal összegyűjteni. Az erdőtakarítás szervezésében, támogatásában több civil szervezet mellett a XII. kerületi önkormányzat vesz részt, a hulladék elszállításáról a Pilisi Parkerdő Rt. gondoskodik.

A Magyar Tájékozódási Futó Szövetség és a Magyar Turista Egyesület arra hívta fel a természetért felelősen gondolkodó emberek figyelmét, hogy április 26-án, azaz a Föld napját követő első hétvégén takarítsák ki erdeinket, vízpartjainkat, mezőinket, településeink környékét, szedjék össze a szemetet, írja az MTV online.

Arra kérik az embereket, hogy keressék meg lakóhelyük önkormányzatát, polgármesterét, az erdészeteket, a közegészségügyi és természetvédelmi hatóságokat és kérjék tanácsaikat, segítségüket, támogatásukat, hogy minél szervezettebb, eredményesebb legyen e nap a siker érdekében.