Béla
12 °C
27 °C

Egymillió játékost vár a Rekonstruction

New Scientist
2003.04.28. 11:55
Bemutatták az első olyan internetes játékot, amely egyszerre egymillió felhasználó szórakozását biztosítja. A Rekonstruction csak 2004 őszén kerül kereskedelmi forgalomba, de a készítők már elárultak néhány részletet: a játékosoknak kell majd benépesíteniük és újjáépíteniük a Földet, mind fizikailag, gazdaságilag és politikailag. A játék története négyszáz évvel a jövőben, egy katasztrofális aszteroida-becsapódás után játszódik.

Chris DiBona, a Damage Studios játékfejlesztője elmondta, hogy igen drága és időigényes munkával lehet csak létrehozni egy olyan világot, amely méretes, ugyanakkor nincsen tele ismétlődésekkel. A több játékost támogató játékok általában ugyanazt a világot másolják le többször. Az Everquest például 450 ezer játékost támogat, de a virtuális világot ehhez 32 elkülönített részre kellett szétdarabolniuk. Ezzel szemben a Rekonstruction egyetlen világában játszhat majd egymással egymillió szereplő.

Andy Phelps, a Rochester Institute of Technology játékfejlesztő szakértője úgy véli, hogy technológiailag létre lehet hozni egy ilyen játékot, ugyanakkor az egyedülálló méretek miatt váratlan problémák merülhetnek fel.