Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Számítástechnikai eszközöket kap a Transindex

2003.05.07. 16:39
Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter 2003. május 7. és 9. között Romániába látogat és együttműködési megállapodást ír alá Markó Bélával, az RMDSz elnökével.

A program keretében Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter megbeszélést folytat Dan Nica informatikai miniszterrel. A kétoldalú megbeszélés során a két ország informatikai tárcáinak képviselői ágazati együttműködési lehetőségekről tárgyalnak, valamint tárcaközi együttműködési megállapodást írnak alá.

A hosszútávú együttműködés első lépéseként az RMDSz számítástechnikai eszközöket adományoz a bukaresti Ady Endre líceumnak, Szováta város és Egeres község polgármestereinek, valamint az eddig egyetlen erdélyi magyar on-line internetes újságnak, a Transindexnek. A számítástechnikai eszközök átadására az RMDSz Kovács Kálmán informatikai és hírközlési minisztert kérte fel. Az RMDSZ a gépek kiosztásánál a rászorultság és a célszerűség elveit veszi figyelembe, illetve azt, hogy az informatikai eszközök minél jobban szolgálják az együttműködési megállapodásban rögzített célok megvalósulását.