Kornélia
-1 °C
15 °C

Tovább működhet a rákospalotai szemétégető

MTI
2003.05.23. 08:25
A Környezet- és Természetvédelmi Főfelügyelőség csütörtöki határozata szerint egy évvel tovább, 2004. március 31-ig üzemelhet a fővárosi szemétégető négy kazánja közül az a kettő, amelyeknél még nem kezdték el a felújítási munkát. A szemétégetőt üzemeltető Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. kérte a korábbi főfelügyelőségi határozatban szereplő határidők meghosszabbítását.

A korábbi határozat szerint 2003. március 31-ig kellett volna a szemétégetőnek a két kazánt felújítani, füstgáztisztítóval felszerelni, biztosítani a jogszabályok szerinti folyamatos légszennyezés-mérést. E határidőre kötelezte a határozat a szemétégetőt a két felújítás előtti kazán leállítására. Ezek a határidők módosultak most 2004. március 31-re. Nem változott viszont a korábbi határozat arra vonatkozó pontja, mely szerint az egészségre veszélyes légszennyezés megszüntetésének határideje 2003. március 31. A mostani határozat a salak, pernye elkülönített gyűjtésére, ártalmatlanítására vonatkozó korábbi 2003. március 31-i határidőt szintén módosította 2004. március 31-re.

Az rt. nemzetközi közbeszerzési eljárást folytatott, amelyhez az előírt határidő kevésnek bizonyult. A kért határidő-módosítás reális, az egyéves határidőt a megkezdett műszaki munkák indokolják, mutatott rá Ughy Katalin, a Környezet- és Természetvédelmi Főfelügyelőség főigazgatója.