Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

A Westelnél 254 hálózatba vezet roaming

Index
2003.05.29. 15:15
Tavaly közel 13 millió alkalommal látogattak magyarok külföldre és a Magyarországra érkező külföldiek száma megközelítette a 32 milliót. Az év első hónapjában a kiutazások száma 27,8 százalékkal, a beutazások száma 5,6 százalékkal volt több, mint a tavalyi év azonos időszakában.

A Westel így arra számít, hogy az idén eddigit meghalad a nemzetközi forgalma. A mobilcég számlás ügyfelei 113 ország 254 partnerhálózatán küldhetnek és fogadhatnak hívásokat, illetve SMS-ket. A Domino roaming 53 ország 106 hálózatán biztosít teljes körű telefonálási lehetőséget, míg a többi külföldi mobilhálózaton az előre fizetett kártyával hívásfogadásra és SMS küldésre van lehetőség.

A Westel ügyfelei egyébként a partnerhálózatokból tavaly 27 milliónál több SMS üzenetet küldtek, és a teljes SMS forgalom meghaladta a 75 milliót. A GPRS-t és az MMS roamingot GPRS alapon immár 14 országban vehetik igénybe a felhasználók.

A Westelesek legtöbb alkalommal Ausztriában, Horvátországban, Németországban, Olaszországban és Romániában telefonálnak. Ezalatt a Westel hálózatát tanzániai, bermudai, zimbabwei és elefántcsontparti mobil előfizetők is igénybe veszik.